Osobnosti divadla - Sergej Hudák

Osobnosti divadla - Sergej Hudák

Gallery

OSOBNOSTI DIVADLA sú novou sériou umeleckých programov, ktorá voľne nadväzuje na divácky úspešný cyklus Pozdravy z neba. Po spomienkových večeroch na osobnosti protestsongu (Vysockij, Okudžava, Kryl) sa budeme venovať pripomenutiu ľudí, ktorí boli spätí so svetom divadla. Presnejšie - so svetom divadla v Prešove.

Prvý večer bude poctou hercovi Divadla Alexandra Duchnoviča Sergejovi Hudákovi (1964 - 2009). Pôvodom Rusín, ktorý pôsobil v DAD viac ako 20 rokov. Študoval na Ukrajine v Kyjeve v Divadelnom inštitúte Karpenka Kareva. Patril k najtalentovanejším členom činoherného súboru. Medzi jeho najvýznamnejšie úlohy patrí Caligula v Camusovej dráme, postavy z klasických i súčasných hier ruského repertoáru - Osif z Gogoľovho Revízora, Rogožkin z Dostojevského Idiota, Ilja Iljič Telegin z Čechovovho Strýčka Vaňu, Klešč z hry Gorkého Na dne. Spolu so svojimi divadelnými kolegami účinkoval aj vo filmoch, príležitosť hrať dostal v tituloch Zdivočelá země, Anjel milosrdenstva, Cesta do Budína, Četnícke humoresky či Želary. Na televíznej obrazovke si zahral v sérii Četnické humoresky. Dramaturgickú a scenáristickú podobu večera pripravuje Michaela Zakuťanská, účinkovať budú herci a priatelia DAD.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín

Večer sa uskutoční v divadelnej sále centra pre umenie VIOLA

Vstup voľný

(rezervácia vstupeniek potrebná)

Miesta si môžete rezervovať priamo v Literárnej kaviarni VIOLA alebo na info@violapresov.sk / 0905 688 665 (t. č. je aktívne v čase otváracích hodín kaviarne)

Rezervované miesto je potrebné obsadiť minimálne 30 min. pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade nárok na rezerváciu miesta zaniká.

There were no scheduled performances for this event.