Cigánka Lorda Stanleyho

Cigánka Lorda Stanleyho

Gallery

Vstupenky si môžete zarezervovať na tel. čísle: 051/7733437 alebo 051/7723261 a tiež mailom na: dad@divadload.sk.

Vstupenky si môžete zakúpiť v Divadle Alexandra Duchnoviča (vchod z ul. Šarišskej) podľa prevádzkových hodín pokladne.

Francúzska divadelná spoločnosť TAMERANTONG uvádza divadelno-tanečné vystúpenie v slovenčine, ktoré vzniklo zo stretnutia francúzskeho divadla Tamerantong a hudobno tanečnej skupiny Kesaj Tchave z východoslovenských osád.

Píše sa rok 2018 po Kristovi, Galiu napadli nepriatelia, utečenci, žobráci bez strechy nad hlavou, bez zákona a pravidiel… Celú Galiu ? Nie ! Jedna dedina, ktorú obývajú neporaziteľní Galovia, odoláva hordám vandalov !

Divadelná spoločnosť Tamèrantong! pokračuje vo svojom turné (má za sebou už 60 predstavení). Tentokrát zloží svoje kufre a postaví svoj šiator na Slovensku.

Predstavenie je inšpirované dojímavou ľúbostnou legendou z francúzskej Provence. Poukazuje takisto na postoj našej spoločnosti voči cudzincom a odlišným ľuďom. Kočovníci v hre evokujú Rómov, migrantov, ľudí bez dokladov a obyvateľov periférie.

HERCI : prekvapujúci a vášniví zanietenci

Obyvatelia z predmestia Seine Saint-Denis, v počte 24, vekom od 6 do 16 rokov.

Už 5 sezón hrajú predstavenie po celom Francúzsku.

Vzhľadom na pripravované vystúpenia na Slovensku, naučili sa celú hru v slovenčine. Ak vás zvádza zvedavosť, príďte sa na nich pozrieť. Sú naozaj skvelí!

Turné po Slovensku : surrealistické dobrodružstvo

Toto odvážne dobrodružstvo je umeleckým a kultúrnym protiútokom, ktoré sa zrodilo zo stretnutia Divadla Tamèrantong! a Kesaj Tchave, hudobno-tanečnou skupinou mladých Rómov z východoslovenských osád.

V ustráchanej Európe, kde strach a rasizmus paralyzujú medziľudské vzťahy, sa ľudia stretávajú, deti veria, že všetko je možné a negujú a rúcajú predsudky !

Teatrálne turné na spôsob Emira Kusturicu sa pripravuje v duchu solidarity.

Text a réžia : Christine Pellicane Choreografia bojových scén : Philippe Maymat, Youssef Diawara Tanec : Aurélien Desclozeaux, Lola Rouge Moriak : Joseph Kempf Nevesta : Suzel Barbaroux Kostýmy, doplnky : Isabelle Boitière Zvukové efekty : Madame Miniature Hudba : Compagnie Mohein, Ludwig von 88 Osvetlenie : Thierry Capéran Preklad a výučba slovenčiny : Paulína Šperková, Silvia Majerská

Divadelná spoločnosť Tamèrantong !

TAMÈRANTONG! je divadelná spoločnosť založená v roku 1992, ktorá pripravuje nielen vtipno-komicko-bezstarostné predstavenia. Pracuje v Paris-Belleville, v Mantes-la-Jolie a v Saint-Denis a zakladá divadelné súbory, ktoré združujú deti a tínedžerov zo všetkých sociálnych a kultúrnych vrstiev, ako aj dospelých profesionálnych hercov.

Tvorba divadla TAMÈRANTONG! sa vracia k rozprávkam a tradičným legendám do ktorých vnáša aktuálnosť problémov na celej našej planéte. Predstavenia sú fantastickou rozprávkovou cestou svetovým folklórom : opačná strana zemegule na rohu našej ulice. Oslovuje veľmi široké a rôznorodé publikum, pestré a multigeneračné, od 5 do 97 rokov.

Predstavenie pod záštitou predsedu PSK Milana Majerského.

Vstupenky si môžete zarezervovať na tel. čísle: 051/7733437 alebo 051/7723261 a tiež mailom na: dad@divadload.sk.

Vstupenky si môžete zakúpiť v Divadle Alexandra Duchnoviča (vchod z ul. Šarišskej) podľa prevádzkových hodín pokladne.

Length events: 105 minutes

There were no scheduled performances for this event.