Ženský zákon

Ženský zákon

Galéria

Predstavenie je v šarišskom nárečí.

HOSŤUJÚCE DIVADLO

Dedinská folklórna skupina Brežinky z Mestiska vznikla v roku 2002 z iniciatívy mladých ľudí zachovať šarišskú kultúru v našom regióne. Je málo príležitostí prezentovať zvyky a piesne našich predkov, preto týmto posolstvom chceme šíriť ľudové piesne našej obce, ktoré sa spievali na muzikách, svadbách, pri práci, rukovačkách a pod. Časom postupne upadli do zabudnutia a našou túžbou je vrátiť ich späť ľudom, starším pripomenúť, iných potešiť a uchovať ich pre ďalšie generácie. Ľudová pieseň je naším veľkým národným bohatstvom.

Spev je náš dobrý priateľ, spievame pre radosť a potešenie. Účinkujeme hlavne v našom regióne, ale predstavili sme sa už aj na festivaloch v susednom Poľsku a v Srbsku.

Naším úspechom sú vydania dvoch CD s názvami U Mescisku v karčme hrajú a Špivam sebe špivanečky.

Hovoria herci:

Nie som stotožnená s postavou Mary. Nesúhlasím s tým, že by mali prevažovať financie nad citmi. V dávnych časoch to tak však bolo. Išla som do divadla s nadšením a ešte s väčším nadšením budem hrať. Som rada, že sme spoločne vytvorili celok, ktorý môžeme posunúť ďalším generáciám. (Kristína Kizáková)

Ja som s postavou stotožnená. Jediné, čo mi prekážalo, boli dlhé skúšky, ktorým sme sa však nemohli vyhnúť. Som plná očakávania a zo srdca si želám, aby to dobre dopadlo. Držte nám všetci palce! (Jarmila Miňová)

Čo sa týka Dorky mojej milovanej, musela som si na tú postavu postupne zvykať. Všetci ju vnímajú ako zápornú postavu, ale v závere som si uvedomila, že to tak nie je. Čo sa týka hry, išla som do toho s nadšením, ktoré sa zmenilo na obavy, ako to dopadne. Veľa sme sa nasmiali, srandy som si najviac užila s Marou v II. dejstve.

(Jana Nagajdová)

Ja som nikdy nevedel, u koho sa nachádzame - u Maleckých alebo u Javorov? Až nakoniec som si to uvedomil. :-) Postava Števka sa mi veľmi páči a som s ňou stotožnený. Vždy bolo mojím snom hrať divadlo a teraz sa splnil, čo som rád a teším sa aj z charakteru postavy, pretože je podobný môjmu. Som veselý človek plný humoru a optimizmu, čo môžem tentoraz dať naplno zo seba všetkým divákom. (Peter Kizák, st.)

Bol to dobrý nápad. Dostal som zaujímavú postavu, ktorej môžem ticho závidieť jej charakter. Je to rozumný, dobrý a trpezlivý človek, čo prinieslo v závere hry ovocie. Nemyslím si však, že som na takej úrovni, aby som zahral postavu tak kvalitne, ako treba. Mám veľmi málo skúseností. Je to fakt, že sme amatéri - začiatočníci. No verím, že to môže v divákovi zanechať o to väčší zážitok. (Jaroslav Nagajda)

Keď mi ponúkli hereckú úlohu a ešte takú, veľmi som sa potešil, že budem môcť hrať divadlo. Zrazu som sa v tom nabudený živo objavil. Neskôr som však zistil, o akú zodpovednú úlohu ide a že cesta k jej splneniu nebude jednoduchá. Počas naštudovania hry sme zažívali v súbore intenzívne erupcie humoru a výbuchy smiechu. (Hereckému výkonu našej Mary by som odovzdal cenu Oskara.) Uvedomil som si megalomanskú významnosť Ženského zákona, ale najmä Jozefa Gregora Tajovského. (Matúš Gondek)

Veľká výzva to pre mňa bola. Doposiaľ som s herectvom nemala žiadne skúsenosti. Postava Aničky bola pre mňa náročná, ale o to viac krásna. Som vďačná, že som takú dlhú dobu mohla stráviť „v divadle“ s takým veľkým dielom a takými veselými ľuďmi. Ďakujem aj Pánu Bohu za to, že sa tento sen stáva pomaly, ale isto skutočnosťou. (Marianna Blašková)

Predstavenie je v šarišskom nárečí.

Vstupné 4.-€/3.-€

Vstupenky si je možné zakúpiť v predpredaji v DAD alebo pred predstavením.

Dĺžka podujatia: 120 minút
Dátum lokálnej premiéry: 7. apríl 2017

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.